lauantai 2. helmikuuta 2008

.:Helmikuun manifesti:.

Blogi on aavistuksen verran jämähtänyt — tammikuun yhdeksän merkintää ovat kaikkien aikojen pohjanoteeraus. En kuitenkaan ole kuollut tai mitään vastaavaa. Ehkäpä helmikuu on parempi kirjoituskuukausi.

Taitaa mennä liikaa aikaa muihin rientoihin, kirjoittelemisiin (graduni muistuttaa muodostumistahdiltaan tippukiveä) ja todellisena talven teemana päällekkäin luettavien Michel Foucaltin tekstien parissa (joita en kuitenkaan saa kunnolla mahtumaan päähäni). Oikeastaan olisi ollut aiheitakin, mutta sellaiset väistämättä pakenevat mielestä, jos niitä ei kirjaa ylös. Totuttu rutiini kirjoittaa syöksyy raiteiltaan kovin helposti.

Tänään ajattelin vain istua kotona ja katsoa ehkä Tarkovskin Nostalgian. Tai ehkä vain luen jo kauan heitteillä ollutta kaunokirjallisuutta. Ja seuraavan merkinnän kirjoitan jostain oikeasta aiheestakin.

...

Eilen käytiin keskustelua paikallisessa lyhyesti Kiinan kansantasavallan palomuurista. Täytyi kaivaa esille vanha testisivu, jolla voi katsoa onko sivu tulpattu kiinalaisilta internetkäyttäjiltä. Lyhytaaltoradio oli, mutta tämä eittämättä johtuu todennäköisemmin siitä, että koko bloggerin domain on kiinalaisilta kiellettyä vyöhykettä. Täytyy sanoa, että on aika pirullista, että suuryhtiöt kuten Google, Microsoft ja Yahoo! voivat kylmänviileästi päätyä itsesensuuriin kyetäkseen toimimaan maassa.

Ei kommentteja: