tiistai 1. tammikuuta 2008

.:Summausta:.

Nyt kun vuosi 2008 on saapunut ja ollaan taas toisessa kalenterissa, saa kai vähän summata metatekstinä Lyhytaaltoradiota — vaikka ei se vielä mitään vuosia täytäkään.

Kirjoitustaidon ylläpitoon pohjautunut harjoitelma on selvästi alkanut elämään omaa rutiininkaltaista elämäänsä, ja kieltämättä päivittämisestä on muodostunut jonkinlainen instituutio. 181 merkintää on melkoinen määrä tekstiä — joskus kun läppäri jaksaa yhdistää langattomaan kerään vielä tekstin talteen tekstinkäsittelyohjelmaan ja katson monta sivua vapaa-ajan kirjoittelua on kertynyt. Tekstit nyt ovat aina toisinaan kovin vaihtelevia tasoltaan, mutta väliäkö sillä, kunhan saa olla vain äänessä. Muistikirjamaista funktiota on vähän hidastanut se, että taaksepäin selaaminen lipsuu epäselvän otsikoinnin ja pahasti jäätyneiden sivumerkintöjen (viittaan nyt elokuva- ja kirjalistoihin) takia. Jälkimmäisiä lienee syytä alkaa ylläpitää tarkemmin, ehkä tehdä jonkinlainen remontti sillä saralla ja lisätä välistä jääneet aikakirjoihin.

Osumia Lyhytaaltoradio on saanut elossaoloaikanaan vähän yli pari tuhatta, mikä ei tietääkseni ole kovin paljon — mutta eipähän koko blogin tarkoituskaan ole ollut suuntautua millekään markkinoidulle lukijakunnalle. Kommenttien vähäisyyden takia tiedän ainoastaan kourallisen ihmisiä, jotka mahdollisesti lueskelevat säännöllisesti. Eikä siinä mitään (paitsi tietenkin, että kommentit ovat aina tervetulleita), bloggaamiseni tarkoitus tulee edelleenkin olemaan lähinnä itsekeskeiseksi omaksi huviksi kirjoittaminen. Puhumattakaan kulttuurin kuluttamiseen motivoivasta vaikutuksesta, jonka weblogin ylläpito saa aikaan. Toivottavasti mahdolliset lukijatkin ovat kuitenkin jotain hupia saaneet irti näistä teksteistä.

Näihin sanoihin, hyvää vuotta 2008, katsellaan seuraavaa osavuosikatsausta sitten toukokuussa, kun vuosi verkkokirjoittelua tulee täyteen.

Ei kommentteja: