tiistai 23. syyskuuta 2008

.:Julkisuus ja luodit:.

Ei varsinaisesti tekisi mieli kirjoittaa koko aiheesta, mutta maa on lopulta käymistilassa Kauhajoen ampumistapauksen vuoksi. Tietenkin. Kuten aikaisemminkin. Tragedian kommentointi sikseen, seuraavassa julkisuuskeskustelussa ei tulla pyörittelemään juuri mitään muuta kuin kouluammuskeluita. Iltapäivälehtiin tuskin kannattaa edes koskea muutamaan vuorokauteen. Mahtavatkohan kunnallisvaalitkin hukkua aiheen alle?

Tai keskustelun sävy - mikä se tulee olemaan? Jo nyt Matti Vanhanen pohdiskelee käsiasekieltoa. Tietenkään siinäkään ei olisi välttämättä mitään huonoa, mutta valitettavasti moinen päätös - kuten metallinpaljastimet kouluun tai internetkontrolli (siis toisin sanoen puolivillainen yritys kontrolloida asiantuntemattomasti loppumatonta suota) - eivät lopulta vastaisi akuuttiin kysymykseen mielenterveyspalveluiden surkeasta tolasta ja siitä ettei yhteisöllisyys tunnu toimivan juuri missään nykyisessä individualistisessa kilpailuyhteiskunnassa.

Niinpä niin. Tullaankohan taas pohtimaan Nietzschen kirjallisuuden kieltämistä kirjastoissa? Sellainen olisi kovin klassista. Enpä kirjoita tästä tämän enempää. Jotenkin aiheeseen kajoaminen blogissa tuntuu niljakkaalta.

Ei kommentteja: