keskiviikko 1. lokakuuta 2008

.:State of the Union:.

Johanna Korhos-erottamisjupakka on jälleen uusi todiste, kuinka takapajuinen maa Suomi edelleen on, huolimatta näennäisestä edistyksestä. Vaikka tietenkin perutun päätoimittajan tarina on hänen omansa, ei ole mitenkään vaikea kuvitella, että Korhonen olisi lopulta potkittu pihalle juuri seksuaalisen suuntautumisensa takia. Ei, koska kyseessä on Lapin Kansa.

Almamedian päätöksentekijät eivät varmasti ole niitä, jotka ovat näkemyksessään estyneitä, mutta mitä ilmeisemmin ovat ajatelleet markkinatalousjohtoisesti - konsut Lapin Kansan lukijat eivät läpyskää lue, jos siellä toimii joku homo tai lesbo vai mitä näitä nyt on päätoimittajana. Suomessakin taitaa vallita tietty republikaani-ilmiö. Mutta olisivat nyt keksineet jotain uskottavampaa, kuin "puolison kunnallisvaaliehdokkuus". Väsyneempää selitystä voisi tuskin keksiä.

Ainoana poikkeuksena asiassa on se, että Korhosen kaltainen "tunnustettu" mediatekijä voi nostaa aiheen esille, ja SanomaWSOY kilpailijana herkutella sydämensä kyllyydestä. Mikä tietenkin - mikäli Korhonen puhuu totta, miltä tosiaankin näyttää - on vain siunauksellinen asia. Joskaan ei sillä monenkaan homovihaajan mieltä käännytetä.

2 kommenttia:

telmu kirjoitti...

Eikös tuollainen ajattelu kerro ennakkoluulosta lappilaisia ja lappalaisia kohtaan?

Tosin ennen kaikkea meidän on syytä muistaa, että Korhonen on päässyt ymmärtämään itse tilannetta huomattavasti enemmän kuin Telanne & co. Tämä ennen kaikkea siksi, että työnatajalla kun ei ole lupaa paljastaa luottamuksellisia keskusteluja, josta Alman mukaan nyt on kyse.

Tilanne muistuttaa eräästä lehtijutustani, jossa eräs lievästi kehitysvammainen henkilö syytti kaupungin sos.toimea ylisuojelusta asunnonhankinnassa. Sos.toimi on aika avuton mokoman edessä.

Toivottavasti Korhonen on ymmärtänyt potkunsa väärin. Muuten homma olisi hitto vie aika kauhea. Olen sentään työskennellyt Telanteelle lähes vuoden!

-J. kirjoitti...

Merkintä on ehkä hieman epämääräisesti kirjoitettu, mutta tarkoitus oli viitata lähinnä Lapin Kansan konservatiivilukijoihin, joista hyvin todennäköisesti moni olisi peruuttanut tilauksensa päätoimittajan takia, eikä niinkään lappilaisiin yleensä. Lapin Kansa on ainakin pintatietämykselläni journalistiselta linjaltaankin melko konservatiivinen.

Kieltämättä työnantajakin voi olla pahassa paikassa homman kanssa, mutta on vaikea ymmärtää miksi Korhosen kaltainen media-ammattilainen silkkaa ilkeyttään nostaisi julkisuusmylläkän perusteetta ja vielä härskisti valehdella (esimerkiksi korvausrahoista).