sunnuntai 10. elokuuta 2008

.:Katkelmia maailmantilasta:.

Harvemmat meistä (tai ehkä suurin osa) ovat varmasti välttäneet vilunväreet selkäpiissä, kun toiset harrastavat urheilua muodossa jos toisessakin olympialaisissa samalla kuin pommit putoilevat pienissä Kaukasuksen maissa. Ja panssareitakin on.

Päällekkäisten tapahtumien suorastaan makaaberiksi nouseva sinfonia mediassa on jo jotain - on vaikea sanoa hyrisevätkö kiinalaiset ilosta vai harmista nyt kun sotatila (joka ulkoministeri Stubbin mukaan - kun ollaan de facto sodassa - sisältää sotatoimia ja vastatoimia) hukuttavat alleen joko Kiinan ihmisoikeustilanteen tai koko olympialaiset. Todennäköisemmin ensin mainitun, Tiibet, sensuuri ja sen sellainen taitaa olla menneen talven lumia lehtien ulkomaanosastoissa Etelä-Ossetian jälkeen. Kai helpottavin uutinen oli sitten se, että Ylen mukaan edes YK:n turvallisuusneuvosto on kriisin edessä aseeton?

Puhumattakaan siitä, että nykyinen sota todella sekoittaa pakan, kun ensimmäistä kertaa kukaan ei edes yritä huijata, vaan sekä Georgia että Venäjä syytävät silmille niin selvää propagandaa ettei tosikaan. Yritä siitä sitten ottaa selvää. Monet kai keskittyvät ennemmin keihäsfinaaliin tai jollaluokan ympäripurjehduksiin. Turhaan pohtimatta onko pahinta nationalismi, kapitalismi vai totalitarismi.

Itse keskityn vain unkarilaisiin novelleihin, joissa lapset sairastuvat syötyään kokonaista yhdeksän raakaa päärynää. Tunne mahtaa vastata uutisten seuraamista juuri näinä päivinä.

Ei kommentteja: