tiistai 4. syyskuuta 2007

.:Yleisesti monestakin:.

Ehkä edellisessä merkinnässä korostui liikaa lattapäinen kansallisuuksien leimaaminen. Eihän se ihan niin yksinkertaista ole edes Yhdysvalloissa. Ohjelmaan soittaneilta tuli vallan eriäviä mielipiteitä, joskin juontajan amerikkalaistyyppinen tykitys kommentoijan päälle aina hämää tyhmempää. Jos jotain, amerikkalaisista näkyy samankaltaista kansallisvassarireaktiota kuin suomalaisistakin hieman soveltamalla voi tulkita - suuryritysten kritiikki, joka ei kuitenkaan lopulta saa leikata liikaa kapitalismikritiikin puolelle. Työllä pitää menestyä, mutta vain työllä voi menestyä - sijoittamiseliitti on epäeettinen. Vaikka samalla republikaanien rahoitus lepää juuri rahamarkkinoiden menestymisellä.

Ei sillä, KDKA:lle juuttunut kuuntelu saattaa painottaa tätä, koska siihen aikaan kuin minä kuuntelen jenkkiradiota, äänessä tuntuu aina olevan Kevin Miller. Mies itse näyttää kyllä juuri sellaiselta amerikkalaisen republikaanin perikuvalta, kuin kuvitella vain saattaa. Pian täytyy vaihtaa sammalpodcasteihin, kuten A. suositti, tai pään pehmeneminen etenee turtuneelle asteelle. Jos ostaisin auton (tai SUVin) Pennsylvaniassa, ostaisin sen varmaan autoscoop-dot-comista näiden toistuvien mainosten humalluttamana.

...

Nykyinen Ongelma on oikeastaan - pahoittelut metatekstistä - se, että ei kirjoita auktoriteettiblogia, vaan jotain välimaastoon jäävää valmistumattoman besserwisserin tuottamaa "pätemistekstiä", jota lukevat tuntemattomaksi jäävät ystävät. Tai ainakin siltä se tuntuu. Lukijapalaute on tässä mielessä suotavaa, tietää ainakin ketkä seuraavat (pyyntö, kehoitus kuittaukseen?).

...

Polofiliasta. Lyhyellä nettiluku-urakalla pääsee kärryille poliittisesta tilanteesta melkein liiankin helposti. Puolassa hallitus on luhistumassa - vastakkain perjantaina päätettävissä mahdollisissa uusintavaaleissa Kaczynskin veljesten "Laki ja Oikeus" PiS-puolue, "kansalaispohja" PO ja pienet kahjopuolueet, poislukien sossut. Itse Vaclav Havel on Warsaw Voicen mukaan ollut huolestunut maan demokratian tilasta. Syytäkin kyllä on, hallituspuolueet ovat vähemmistövastaisuudessaan, kommunistivainoissaan ja Gazeta Wyborczan uutisoimissa telekuunteluissaan ylittäneet sellaisia rajoja, joita ei Euroopassa enää sopisi kenenkään ylittävän. Tätä polakkispekulaatiota lienee syytä jatkaa omalla merkinnällään vasta myöhemmin, kun selviää mitä itseasiassa tapahtuu.

Ei kommentteja: