torstai 25. lokakuuta 2007

.:Trieste, Pasila, Baden:.

Eiliseen eksistentia-angstiin auttoi kummasti perehtyminen YLE:n podcast-tarjontaan, kuten joskus on jo edelläkin todettu. Aallot sloveenien ja italialaisten Triesten rannoilla, suolle rakennettu Pietari ja niin edespäin. Ehkä pitäisi lukea Claudio Magrisia. Kirjallisuusohjelmaa tekevän toimittajan artikulaatio oli kyllä jotenkin epävakaan hermostuttavaa, mutta se voi johtua kuulokkeista ja vähäisestä radiokokemuksestani.

Valitettavasti podcastit eivät auta oikein tehtävistä suoriutumiseen - en vieläkään osaa tehdä kahta asiaa samaan aikaan (kuten kuunnella ja kirjoittaa/lukea) jos kysymys on hiemankin enemmän keskittymistä vaativasta tekstistä.

Ajattelin aloittaa Olemisen ja ajan lukujen purkamisen tässä blogissa - tietää paljon tekstiä, joka tuskin kiinnostaa ketään. Ideaa vastaan kyllä juuri nyt sotii se, että §4 (en ole kovinkaan pitkällä, koska luen kirjaa tuhottoman hitaana projektina) on sen verran reilu pallo hankalaa myöhemmin avattavaa tekstiä, että ei tiedä pitäisikö vain lukea se niin monta kertaa, että langat saa sidottua yhteen vai palata myöhemmin. Löytäisinpä vanhat heideggeriläisen terminologian muistiinpanoni.

Ei kommentteja: