maanantai 3. joulukuuta 2007

.:Jos jotakin kirjallisuudesta:.

Sysäsin Adornon ja etenkin Fanonin sivuun hetkeksi, ja nojauduin kaunokirjallisuuteen. Vakavampi oheislukemisto (gradukirjallisuutta lukuunottamatta) tuntuu nykyään jäävän helposti kesken, Adorno tosin todennäköisesti vain tilapäisesti.

Sen sijaan vaelsin kirjastoon Julininkulmalle ja yritin epätoivoisesti muistaa mitä kaunokirjallisuutta halusinkaan lukea. Murakamia? Ei, paikalla olevat kirjat vaikuttivat nopeasti selattuina tylsiltä, eikä uutta Kafkaa rannalla tietenkään ollut paikalla (tästä olin jo aikaisemmin tietoinen). Sitten pää tyhjeni. Mitä hittoa sitä lainaisi? Kiertelin hetken päällekaatuvien hyllyjen välissä ja päädyin viimein tendenssinomaisesti Wladimir Kaminerin Ryssändiskoon ja Sienkiewiczin lyhyeen 1800-luku-läpyskään. Nimet tuntuvat katoavan kirjastossa, tai sitten niitä ei kerta kaikkiaan ole. Tarvitsisin varmaan suosituksia luettavista nykykirjailijoista (klassikoitahan riittäisi, mutta kuka niitä aina jaksaa lukea?).

Pelkään nimittäin ettei tämän päivän vierailun saaliista riitä pitkäksi aikaa - Ryssändisko kun on jo melkein puolessa välissä pelkän illallislukemisen jälkeen.

Ei kommentteja: