keskiviikko 12. joulukuuta 2007

.:Presidentinvaalit Valloissa:.

"Faith, Family, Freedom."

The New York Timesin magazineosion pitkä artikkeli Yhdysvaltain presidentinvaalien republikaaniehdokaskandidaatista (!) Mike Huckabeesta kääntää vatsaa hermostuksesta, joskin Huckabee tuskin oikeasti pääsee koskaan edes demokraattia vastaan (tämän hetkinen veikkaukseni on Rudy Giuliani vs. Hillary Clinton, mikä ei kyllä ole kovinkaan toivottava skaba, sillä Clinton jakaa mielipiteitä enemmän kuin aurajuusto konsanaan).

Huckabee on protestanttibaptisti, jonka suurin tuki tulee kristillisestä oikeistosta. Mies siteeraa Pat Buchanania (joka tosin kannattaa Giuliania) kerran jos toisenkin, uskoo absoluuttiseen Raamatun kirjaimellisuuteen, on kreationisti ja ihaili Jerry Falwellia. Lisäksi hän on joskus kuullut ulkopolitiikasta (lukenut kai lehdestä) ja pitää silti seuraavan presidentin haasteena ohjata Läntistä Sivistystä (tm) maailmanlaajuisessa konfliktissa radikaalia Islamia vastaan. Onneksi Huckabee on kuitenkin kirjoittanut kirjan uskon avulla tapahtuvasta laihdutuksesta (Quit Digging Your Grave With a Knife and Fork). Kuten lievästi ilkikuriseen sävyyn kirjoittavaa NYTin toimittajaa voisi mukailla, Huckabee selätti sylipainissa Saatanan, kalori kerrallaan.

Erikoisuudestaan noin suomalaisesta poliittisesta kulmauksesta katsottuna huolimatta Huckabee ei suinkaan edusta republikaaniehdokkaiden kummallisinta tapausta - sen palkinnon vie ehdottomasti Tom Tancredo, jonka mukaan mahdollisen uuden terroristi-iskun tapahtuessa Mekka pitää lanata ydinasein. Hyvin ovat asiat politiikassa maailman mahtavimmassa maassa.

Ei kommentteja: