sunnuntai 29. heinäkuuta 2007

.:Seremoniamenoja:.

Mukavat häät (onnittelut uudemman kerran, P. & T. + I.). Etenkin kun ei tarvinnut kiirehtiä yöbussiin vaan tuttu jyväskyläläinen filosofian opiskelija majoitti luokseen yöksi, jolloin samalla tuli tutustuttua Jyväskylän ylioppilaskylään, jonka sosialistinen realismi sai Turun vastaavan kyllä tuntumaan suorastaan kyläyhteisölliseltä. Muutamia havaintoja hääpäivän ja sitä seuranneen sunnuntain A.:n ja Ak.:n seurassa vietetyn Jyväskylä-kokemuksen varrelta:

  • Säynätsalon kirkon sankarihaudan muistopatsas on aika hemmetin ruma.
  • 1980-luvun seurakuntarakennukset.
  • Saattaa olla olemassa alitajuinen humanistien monokulttuuri, koskapa törmäsin Jyväskylässäkin sanan "flanöörata" arkikäyttöön.
  • Jyväskylässä nimetään kaupunginosia mäkihyppääjien mukaan (Mäki-Matti, voi taivas).
  • Keski-Suomen järvimaisema on kaunista. Etenkin kun se ei ole ihan litteää. Ainakaan näkötornista katsoen.
  • Näkötornin ravintolan kuhassa on kuulopuheiden mukaan kalalle liian voimakasta maustevoita.
  • Kesäisessä Jyväskylässä säätilat ovat tropiikkiin verrattavalla tavalla vaihtelevia.
  • Lainaten, uusien yliopistorakennuksien arkkitehdeillä on lapsuudessa ollut vain valkoisia legoja.

Halusin kirjoittaa jotain sukkelampaakin, mutta valitettavasti sinänsä ansaittu krapula on marinoinut pään formaldehydissä, joka ei vieläkään ole täysin poistunut. Ja kun ei oikein kykene lukemaankaan, tyydyn tuijottelemaan YLEn Elävää arkistoa. Minä sitten löydän nämä jutut aina jälkijunassa. Lisäksi kaikki suosittelevat — A., teologiasta kiinnostunut Jkl:n majoittajani ja Lukulamppu ennen kaikkea — puheradion (onko talk radiolla oikeaa suomennosta? Olen anglismien saastuttama) kuuntelua. Radion uusi renessanssi(ko?). Täytyisi tosiaan virittää vastaanottimet, hakea kanavat.

2 kommenttia:

kirsi-maria kirjoitti...

Eieieieiei!!! Itsekin luulin jonkin aikaa niin, mutta Mäki-Matti on ollut Mäki-Matti jo vuosisadan alussa kauan ennen kuin Matti hyppäsi esiin edes isänsä ajatuksissa. Eli mäkihyppytorni sieltä löytyy, se Matin oma hääpaikka, mutta kaupunginosan nimeäminen mäkikotkan mukaan on sentään liioittelua. Onneksi, hävettäisi jo minuakin.

-J. kirjoitti...

Olen silminnähden helpottunut saadessani tietää tämän. Assosiaatio on vain välitön.