sunnuntai 1. heinäkuuta 2007

.:Turusta:.

Huonosti nukutut yöt (tai aamuyöt) tekevät kyllä seuraavasta päivästä aika uneliaita, kun kerran perjantai kului kovin ex tempore-henkisesti niin sanotusti skutassa Turun lähitienoilla. Mutta olihan siinä kansallismaisemaa kerrakseen.

...

Maisemista puheenollen, kotikaupungistaankin kyllä saa mukavasti irti tunnelmia toisinaan. Haahuilua yhteennitoakseni otin iltasella kirjan mukaan ja menin jokirantaan lukemaan Krokotiilikujaa — katsottuani ensin matkan varrella väärän kuninkaan kruunajaiset. Keskiaikatapahtumat, maraton ja aurinko olivat vetäneet keskustaan aika mukavasti porukkaa. Minulta jääneellä penkinpuolikkaalla keski-ikäiset ahtoivat kitusiinsa pannukakkua, heidän jälkeensä virolaiset joivat kaljaa. Hetken aikaa olisi voinut luulla olevansa etelämmässäkin Euroopassa. Suomalaisuutta kuitenkin edustettiin myös — Aurajokea kirjaimellisesti soutivat ja huopasivat eestaas veneellään kaksi hevimiehen näköistä tyyppiä prätkärotseissaan.

Jos ei olisi tuullut, niin olisi varmaan saanut enemmänkin luettua.

...

Ja myöhäisillan YO-kyläkävelyllä tois puol jokkee Koroistenniemellä pidettiin kovin epämuodollisen näköisiä, mutta kovaäänisiä rap-festivaaleja. Jos olisi ollut silta, niin olisin käynyt katsomassa lähemmin.

Schulz saisi tähän mahtumaan enemmän adjektiiveja.

Ei kommentteja: