maanantai 11. kesäkuuta 2007

.:Kirotut sunnuntait:.

Hyvät valmistujaiskekkerit eilen.

Puutarhabileissä ruokaa ja juomaa riitti (hatunnosto, maisteri K-M) - join viiniä ja olutta niin paljon, että aamuinen olo oli aika liisteristä. Toisaalta sehän saattoi johtua myös aamuyöhön menneistä jatkoista - kotiin tullessani kaulaliinanani oli muutama metri kankaista käsipyyhettä, älkää kysykö.

Ymmärrettävästi tänään ei ole tehty siis juuri mitään, minua kiusaa helkkarinmoinen päänsärky, johon alkoholilla ei tosin ole osuutta, vaan sillä samalla vanhalla diagnosoimattomalla migreenillä. Tai sitten minulla on aivokasvain. Jonka mainitseminenkin nostaa mieleen ne absurdit, ja Fight Clubissakin parodioidut Valittujen Palojen "Hei, olen Jaakon haima"-artikkelit. Kuinka tervehenkisen kuvan ruumiillisuudesta muodostaa lapsuus, jolloin luki niitä ja katsoi sitä ranskalaista Olipa kerran elämä-sarjaa? Ulkona suihkuhävittäjien ylilennolta kuulostava ukkonen ei tee asiasta yhtään helpompaa. Siis päänsärystä, ei ruumiillisuudesta.

Lukulamppu lainasi minulle W.G. Sebaldin On the Natural History of Destructionin, joka onkin kadehdittavan hyvin kirjoitettu (ja minun tekee mieli etsiä käsiini Hermann Kasackia ja Hans Erich Nossackia - joita tuskin edes on käännetty), mutta etenee pään sahajauhoisuuden takia erittäin hitaasti. Seuraan kyllä taas huolellisesti omia lukijakonventioitani - hyvä aloittamaan, hyvä kasaamaan, mutta ei niin hyvä lopettamaan. Tähän täytyisi saada parannus. Kiusallista on myös se, että useimmiten lukemisen maittaessa parhaiten se on tällä tavalla fyysisten rajoitusten kahlitsemaa ontumista.

Ehkä huomenna on parempi kirjoituspäivä, tämä jää kovin itsekeskeiseksi ajatusten ammuskeluksi. Jopa internet vastustaa tiedonhaun yrityksiäni.

Edit: Itseasiassa molempia on kyllä käännetty.

2 kommenttia:

Kirsi-Maria kirjoitti...

Kiva että viihdyit juhlissa! Jatkoista haluaisin kyllä kuulla lisää, kuulostavat hauskoilta. Meidän jatkot kestivät aamuyöhön myös, juomaa riitti niin vahvasti että pää oli kyllä eilen pipi. Mutta vielä jäi paljon juomattakin! Kiitos vielä kerran myös sinulle, että olit mukana!

-J. kirjoitti...

Ei siinä oikeastaan sen kummoisempaa, jatkoimme vain vielä Proffasta romanialaisen tanssimusiikin ja valkoviinin pariin. En tiedä mistä Toriäijä oli sen käsipyyhesysteemin kaivanut.